BIOGRAFIE

Rosemarie SeuntiŽns, geboren in Klokkendorp Asten, studeerde klassiek piano aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Als pianiste vormt ze samen met twee tenoren het bekende komische Opera trio   'Hu'hum'.

Beiaard studeerde Rosemarie SeuntiŽns aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes. Rosemarie is beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Roermond en Venray. Deze banen bieden haar veel muzikale uitdagingen en culturele mogelijkheden. Naast vele optredens in Nederland verzorgde SeuntiŽns concerten in BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Portugal, TsjechiŽ en maakte zij verschillende concertreizen naar de VS.

Met als doel het instrument beiaard te promoten bij een groot publiek ontwikkelde Rosemarie 'Roaming Bells'. Een vernieuwende concertformule voor reizende beiaard met gevarieerde muziek van barok, klassiek, jazz, trance tot house in gedurfde combinaties met orkest, artiesten en solo-instumenten. Rosemarie oogst momenteel met deze show 'Roaming Bells' en haar CD veel succes in binnen- en buitenland.

Recente hoogtepunten: Concert met het Lancaster Symphonic Orchestra Ohio USA (2008), Nationale Jamboree NL (2009), Jaarlijks Kerstconcert op de Oude Markt in Praag (TsjechiŽ)(sinds 2011), Concert voor klokken en elektrische gitaar met gitarist Cor Mutsers (2010), Concert in Asten met het Symfonieorkest Tilburgs Festival Orkest (2011), Concert voor Koningin Beatrix bij de Opening Museum Klok en Peel Asten (2012). Nieuwe 'Roaming Bells' Show 800 jaar Asten (2012). 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt in Asten voor twee vleugels met reizende beiaard met Jeroen en Sandra van Veen (2013).

Bovendien heeft Rosemarie in 2011 als beiaardier een hoofdstuk verworven in de bekende methode voor 3 Havo / VWO 'Muziek op Maat'. Deze methode laat de studenten aan de hand van foto's, een vragenlijst, geluids- en videovoorbeelden kennismaken met de beiaard en het culturele erfgoed van dit instrument.